Google AdWords-advertenties krijgen mogelijk een nieuwe achtergrondkleur. Google test momenteel met een kleur die iets lichter is dan de huidige kleur.

Dat meldt Search Engine Roundtable op zijn website. De huidige kleurcode is #FFF8E7 en van de testkleur #FAFAE9.

Search Engine Roundtable laat in een animated GIF het kleurverschil zien. Als u er niet van weet, zou u het verschil in de zoekresultaten niet opmerken.

Waarom nieuwe achtergrondkleur?

Waarom Google test met een andere achtergrondkleur? Google wil waarschijnlijk het aantal kliks op de advertenties verhogen om meer omzet uit AdWords-reclame te halen. Door de kleur lichter te maken, wordt het nog moeilijker om betaalde en onbetaalde resultaten van elkaar te onderscheiden, waardoor gebruikers sneller op advertenties klikken bij een zoekopdracht.

Verbaasd heeft de test nog niet ontdekt in de Nederlandse zoekresultaten. Wij zijn benieuwd naar gebruikers die het wel gezien hebben. Laat het ons weten in een reactie op deze blog.

Wilt u een AdWords-campagne starten, maar weet u niet waar u moet beginnen? Lees onze 5 tips: Beginnen met Google AdWords. Als u er niet uit komt, neem dan contact met ons op. Bekijk ook onze dienst Zoekmachine adverteren.