Eind juli krijgen wij te horen dat Vita Tendens een website wil om de markt voor zit- en slaapcomfort te bedienen. Het bedrijf vraagt verschillende offertes op die variëren van € 1.500,- tot € 6.000,-. Verbaasd komt met een volledige online marketingoplossing voor € 39,- per maand. De implementatie van het ontwerp kost een paar honderd euro. 

Binnen 1 dag online

Er wordt razendsnel geschakeld: het ontwerp wordt woensdag 31 juli door de designer aangeleverd, donderdag 1 augustus staat de nieuwe website live.

4 maanden later blikken wij samen met de eigenaar van Vita Tendens, Geurt van Engelen, terug op deze bliksemstart.

Wat vind je van het systeem?
“Ik ben nog niet tegen beperkingen aangelopen. Je kunt aanpassen wat je wilt. Als er wat is, stuur ik een mailtje wat direct wordt opgevolgd. Dankzij een tool als Google Analytics (red. online software voor analyse van sitebezoek) kan ik zien waar bezoekers vandaan komen, op welke zoekwoorden ze binnenkomen en hoelang ze blijven. Vervolgens kan ik daarop anticiperen.”  

Wat heeft je het meest verbaasd?
“Mijn verwachting was dat het veel ingewikkelder zou zijn. Ik had totaal geen ervaring met websites en internet. Nadat de website online stond, ben ik een week bezig geweest met vullen. Dat heb ik helemaal zelf gedaan. Het scheelt zoveel als je niet alles aan een ander hoeft te vertellen, die vervolgens je website gaat vullen. Als productexpert wil ik alles graag in eigen hand houden en verbaasd biedt mij daar een oplossing voor.”

Heeft je website al klanten opgeleverd?
“Jazeker. De investering die gedaan is, is in omzet ruimschoots gehaald. Bij een van mijn klanten had ik in de week van de aankoop via Google Analytics al gezien dat hij op mijn website was gekomen. Dat zag ik aan zijn herkomstplaats.”

Hoe is de samenwerking met verbaasd bevallen?
“Verbaasd heeft aan geen van mijn verwachtingen voldaan. De hulp op afstand, de snelle livegang, ik kan alles zelf veranderen en inhoud delen met sociale media. Door deze factoren hebben ze mijn verwachtingen dik overtroffen. Ik waardeer het ook dat ze je regelmatig adviseren om te gaan bloggen. Verbaasd heeft mij het inzicht gegeven dat ik zelf invloed kan hebben op de vindbaarheid van mijn website.”

Ga je deze week nog wat aan je website veranderen?
“Ik moet eigenlijk weer een nieuwe blog plaatsen. Daar moet ik dus echt discipline voor opbrengen.”